skip to Main Content
648 050 297 / 648 050 299 info@suggeriments.cat Suggeriments SCP. Lleida

Off Som Cinema

Sessions especials de programació discontínua fora de les dates del Som Cinema

Ciutat Morta

Dimarts, 13 de gener de 2015 Lloc: Cafè del Teatre / Entrada gratuïta Documental Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport: Ajuntament de Lleida

Juny de 2013: un grup de 800 persones entren a un cinema abandonat del centre de Barcelona per projectar-hi un documental. Un cop dins, canvien el nom de l’edifici: l’antic “Palacio del Cinema” es diu a partir d’ara “Cinema Patricia Heras”. Qui era la Patricia? Perquè va decidir treure’s la vida? I el més important: què hi té a veure Barcelona amb la seva mort? Una acció de desobediència, amb fort contingut simbòlic i un gran impacte mediàtic, que busca —a través de la història de la Patricia— donar a conèixer l’altra cara de Barcelona, la Ciutat Morta.

Presentació a càrrec del director del Som Cinema, Manel Montañés.


Serrallonga, la llegenda del bandoler

Dissabte, 14 de febrer 2015 Lloc:  CaixaForum de Lleida / Entrada gratuïta Mini sèrie de TV de 2 capítols + Col·loqui Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport: Ajuntament de Lleida

Serrallonga és la història d’un bandoler que esdevé llegenda, en una època dura on la lluita per sobreviure era la principal preocupació d’un poble esclavitzat per la fam i en què el bandolerisme era una de les poques sortides de la misèria. Joan Sala, àlies Serrallonga, per damunt de tot és un rebel. Robatoris i assalts fan que sigui admirat pel poble i la seva llegenda creixi imparablement fins el final del seus dies.

Presentació a càrrec del director del Som Cinema, Manel Montañés. Col·loqui posterior amb el seu director, Esteve Rovira, i els actors Joan Muntal i Enric Barba.


Venki

Diumenge, 18 d’octubre 2015 Lloc: Cafè del Teatre de l’Escorxador / Entrada gratuïta Llargmetratge de Ficció, amb la música interpretada en directe Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport: Ajuntament de Lleida

Venki significa “superació” en idioma esperanto. Aquest terme és clau en el desenvolupament del projecte, ja que ha unit artistes que treballen en diferents branques artístiques amb la intenció de superar-se i realitzar-se tant a nivell personal com professional amb una idea de treball en grup, amb uns objectius definits i amb una il·lusió comú: dur a terme el somni de tirar endavant un projecte de gran envergadura. Venki es defineix com un projecte audiovisual innovador que cohesiona principalment tres arts: el cinema, la música i la narrativa: La música en directe i la imatge van totalment sincronitzats.

Presentació a càrrec de la productora de Suggeriments, Carmina Pardo, amb la presència del director de la pel·lícula, Miquel Abella, i dels actors Azahara Moyano, Jose Mellinas i Marc Rocamora.


Vivos se los llevaron, Vivos los queremos

Dimarts, 1 de desembre 2015 Lloc: Cafè del Teatre de l’Escorxador / Entrada gratuïta. Documental + Col·loqui Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport: Ajuntament de Lleida.

El cas de l’escola Rural d’Ayotzinapa a l’Estat de Guerrero, Mèxic, dels 43 estudiants desapereguts, és una brutal mostra de la impunitat diària que pateix la població mexicana, en un foc creuat entre l’Estat i els poderosos càrtels de la droga. Moltes vegades, aquesta línia divisòria desapareix i la col∙lisió entre polítics i criminals converteix pobles i comunitats en inferns nodrits de fosses comunes. La desaparició dels 43 normalistes la nit del 26 de setembre de 2014 és un episodi en la història recent que ensorra la sensació de seguretat que el president Enrique Peña Nieto ha volgut vendre amb la detenció de grans narcotraficants. El documental, parla amb representants, familiars i societat civil dels 43 estudiants desapareguts.

Presentació a càrrec de la productora de Suggeriments, Carmina Pardo.   Col·loqui posterior amb Víctor Bretón, professor d’Antropologia de la UdL; Francesc Parés, de Llumull Accions Audiovisuals i Teresa Niubó de La Garriga Societat Civil.


Loba

Dimarts, 26 d’abril 2016 Lloc: Institut d’Estudis Ilerdencs / Entrada gratuïta Documental + Col·loqui Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport: Ajuntament de Lleida, IEI, Dep. de Cultura

¿Parir a casa? Cada vegada més difícil. Al món es realitzen 20 milions de cesàries a l’any, més del doble del 15% recomanat per l’OMS.   LOBA és el viatge documental que descobreix com es viu el part avui dia. A partir dels testimonis dels seus pacients i de les seves amigues llevadores, Catherine Bechard —osteòpata de professió—, ens convida a recórrer Espanya, França, Mèxic i Cuba en un viatge per descobrir d’una manera íntima com i per què s’ha anat evolucionant cap a un part cada vegada més medicalitzat, amb la professió de llevadora amenaçada.

Presentació a càrrec de la productora de Suggeriments, Carmina Pardo i la directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Montse Macià.

Col·loqui posterior amb Núria Otero, de Donallum; Montse Bach, llevadora i Vanesa Sellart, de Llavors de Vincle.


Sonata per a violoncel

Dissabte, 13 d’agost 2016 Lloc: El Vilosell / Entrada gratuïta Llargmetratge Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport: Ajuntament de El Vilosell, Dep. de Cultura

La Júlia és una reconeguda violoncel.lista que viu entregada a la seva música. Després d’anys d’esporàdics dolors, la Júlia rep definitivament un diagnòstic: fibromiàlgia, una malaltia crònica sense causa coneguda. Amb el pas dels dies, la lluita de la Júlia per tal de seguir tocant es convertirà en un combat amb el seu propi cos.

Conductor de l’acte: Pere Gavíria, sotsdirector del programa de TV3, ‘Valor Afegit’, amb la presència de la directora de la pel·lícula Anna M. Bofarull.


Incerta glòria

Dimarts, 15 d’agost 2017 Lloc: El Vilosell / Entrada gratuïta Llargmetratge + documental ‘La meitat d’un quart’ Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport: Ajuntament de El Vilosell, Dep. de Cultura Conductor de l’acte: Pere Gavíria, periodista de TV3, amb la presència de la directora del Som Cinema, Anna M. Bofarull.

Front d’Aragó, 1937. Lluís, un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s’enamora, la Carlana, que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca.

El millor amic del Lluís, el  Soleràs, un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, de qui ell està secretament enamorat.

Quan la Trini arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s’estableix entre ells dos un “estat de guerra” que farà trontollar tots els seus fonaments morals.


Al otro lado del muro

Dimecres, 4 d’octubre 2017 Lloc: Cafè del Teatre de l’Escorxador / Entrada gratuïta. Documental + Col·loqui Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport: Ajuntament de Lleida.

La relació entre Ale (18) i Rocío (13) s’enfronta al major dels desafiaments quan la seva mare és empresonada i sentenciada injustament. Des d’aquest moment tindran de prendre el paper de pare i mare dels seus dos germans petits. Al principi s’ho prenen amb disposició i bon humor prometent ajudar-se l’un a l’altre per mantenir a la família unida. Però com a immigrants il·legals d’Hondures, el seu dret a viure, treballar o estudiar a Mèxic està en risc.

Col·loqui posterior amb Marta Serra, Llicenciada en Filosofia per la UB i en Antropologia Cultural i Social per la URV.


Estiu 1993

Dimarts, 14 d’agost 2018 Lloc: El Vilosell / Entrada gratuïta Llargmetratge + curt ‘El escarabajo al final de la calle’ Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport: Ajuntament de El Vilosell, Dep. de Cultura Conductor de l’acte: Pere Gavíria, periodista de TV3. amb la presència de Toni Vidal, operador de càmera del curtmetratge ‘Els escarabajo al final de la calle’.

La Frida, una nena de sis anys, s’enfronta al primer estiu de la seva vida amb una família adoptiva després de la mort de la seva mare.  


Les distàncies

Dimecres, 14 d’agost 2109 Lloc: El Vilosell / Entrada gratuïta Llargmetratge + curt ‘Ca Nostra’ Organització i Producció executiva: Suggeriments, SCP Suport:  Ajuntament de El Vilosell Conductor de l’acte: Pere Gavíria, periodista de TV3. amb la presència de Toni Vidal, director de fotografía i Lluís Marqués, protagonista del curtmetratge ‘Ca Nostra’.

L’Olivia, l’Eloi, el Guille i l’Anna aterren a Berlín per donar una sorpresa a en Comas pel seu trenta-cinquè aniversari, però ell no els rep com esperaven. Durant el cap de setmana, el grup s’anirà desgranant, qüestionant-se el sentit de la seva amistat i enfrontant-se a la decepció que suposa acceptar que la seva vida no és com pensaven que seria quan eren més joves.

Back To Top