7è Congrés de la Convivència a la Ciutat. Memorial Xavier Aluja
2 i 3 d’abril de 2013
Organització: Ajuntament de Lleida
Amb el suport de: Turó de la Seu Vella
Secretaria ejecutiva de l’organització: Suggeriments SCP
Hem naturalitzat en el nostre llenguatge l’ús del concepte de “societat del coneixement” per referir-nos a la nostra societat actual del segle XXI. Sovint vinculem aquest terme a la idea de l’avenç tecnològic important que hem viscut, i a l’accés múltiple a la informació i al coneixement que qualsevol ciutadà pot tenir gràcies, en bona mesura, a les NTIC –les noves tecnologies de la informació i la comunicació). Globalització, interdependència, economia –però també una nova manera de comprendre l’espai/temps i les xarxes de relació-, són factors determinants de redefinició de les relacions convencionals i quotidianes de les persones arreu del món.
2 d’abril
Saló de Plens de l’Ajuntament de Lleida
Inauguració
Il·lm. Sr. Àngel Ros i Domingo, alcalde de Lleida.
Conferència inaugural
La Societat del coneixement: reptes i transformacions
Sr. David Bassa, periodista i president del Grup de Periodistes Ramon Barnils.
3 d’abril
Sala de la Canonja de la Seu Vella
Benvinguda i presentació
Sra. Maria Rosa Ball i Papiol, Regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat.
Sr. Josep Tort Bardolet, Director del Consorci del Turí de la Seu Vella.
BLOC 1: DEMOCRÀCIA I PARTICIPACIÓ
Què vol dir democracia i participación a les societats del coneixement?
Sr. Javier Toret, Llicenciat en Psicologia. Expert en formes d’acció i organització col·lectiva a la xarxa i activista polític i comunicatiu.
Sra. Clelia Colombo, Sociòloga i Doctora en Polítiques i Transformació Social. Experta en innovació democrática i participación ciutadana.
BLOC 2: EXPERIÈNCIES D’INNOVACIÓ
Introducció a la taula d’experiències
Sr. Josep Clotet, Gerent del Consorci del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i Director d’Infraestructures estratègiques de GLOBALleida.
Revista Mètode
Sra. Ester Desflis, Psicobiòloga. Membre del comitè científic de la revista Mètode.
Xarxa Fractal
Sra. Isabel Troytiño, Biotecnòloga. Gestora de projectes de xarxes socials virtuals de coneixement i comunicadora científica.
Ecoestudi
Sr. Ricard Vizcarra, Ambientòleg. Expert en medi ambient, gestió urbana i eficiencia energética. Director tècnic d’ECOSTUDI.
BDigital
Sr. Ferran Tersa, Enginyer Superior en Telecomunicacions. Responsable de l’Àrea d’Alimentació i Medi Ambient de BDigital.
BLOC 3: LA CIUTAT COM A ESPAI DE CONEIXEMENT
Sr. Carles Llop Torné, Doctor arquitecte. Professor titulat i Director del Departament d’Ubanisme i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Sra. Itziar González, Arquitecta experta en participación ciutadana, urbanisme i polítiques publiques d’intervenció integral a al ciutat.
Cloenda
Sra. Maria Rosa Ball i Papiol, Regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat.